Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Circle Portraits -Ψηφιακή ζωγραφική

  • Απο καιρό σε καιρό πέφτουν στην αντίληψή μου διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την τέχνη με την ευρύτερη έννοια του όρου.  Με την ετικέτα Τσάι και Συμπάθεια θα τα μοιράζομαι στοχεύοντας στο ν' αποφύγω τον κίνδυνο της στειρότητας που ελλοχεύει αν παρουσιάζω αποκλειστικά δικά μου έργα.
  • Ο ψηφιακός ζωγράφος  δημιουργεί πορτρέτα  στο Photoshop τοποθετώντας εναν εναν κύκλο. Κάθε κύκλος εχει διαφορετικό χρώμα, τόνο και μέγεθος.
    (Πατώντας τον τίτλο θα οδηγηθείτε  στον σύνδεσμο.)

7 σχόλια:

  1. Όταν ο όρος ψηφιακός-η-ο προσδιορίζει κάποια μορφή τέχνης δυσπιστώ...
    Στην ψηφιακή δουλειά όμως του Ben Heine, ναι... υπάρχει τέχνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα ζωγραφικό έργο αποτελείται απο σχήματα αλλά δεν είναι μόνο σχήμα, απο χρώματα αλλά δεν είναι μόνο χρώμα. Κυρίως είναι η εντύπωση και το συναίσθημα που προκαλεί οταν είσαι απέναντί του και το κοιτάζεις (οχι μέσω φωτογραφίας ) μα ούτε μόνο αυτό. Οτι δημοσίευση αφορά το "τσάι και συμπάθεια" δεν θα την κρίνω- δεν είναι άλλωστε ευγενικό. Μέγας κριτής των πάντων ο χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τέχνη έχει πολλές μορφές. Δεν με ενοχλεί καθόλου αν είναι ψηφιακή ή όχι.Το αποτέλεσμα θα κρίνω εάν μου αρέσει. Ό,τι μέσο κι αν δώσεις σε δύο καλλιτέχνες διαφορετικό αποτέλεσμα θα βγάλουν.Ο συγκεκριμένος είναι πολύ καλός. Χάρηκα που σε βρήκα και καλώς ήρθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θέλεις βγάλε την λεκτική επαλήθευση.Δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο και καθυστερεί τα σχόλια.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία σ' ευχαριστώ! Νομίζω ο προβληματισμός κι ο ανοιχτός ορίζοντας είναι σημαντικά εφόδια για την εξέλιξη στην δουλειά μας.
    Το τεχνικό θέμα δεν το είχα υπόψιν μου αλλά το διόρθωσα- να έρχεσαι να πίνεις το τσάι σου άνετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα! Ενδιαφέρον το σπιτικό σου! Η σηµασία της τέχνης κρίνεται από το αποτέλεσμα. Ενδιαφέρον ανάρτηση! Τα λέμε... Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι για την συνάντηση μας πραγματικά! Φιλάκια κι απο μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή